Dashboard instellingen: oude instellingen en vestigingen worden niet meer getoond

Dashboard instellingen: oude instellingen en vestigingen worden niet meer getoond

Bij eerdere GAT testen is geconstateerd dat er nog veel oude instellingen en vestigingen getoond werden. Ondertussen is de programmatuur voor het inlezen van de DUO referentietabel instellingen aangepast. Hierdoor worden instellingen en vestigingen die drie jaar of langer al niet meer bestaan niet meer ingelezen.

Doordat we instellingen of vestigingen die al drie jaar of langer niet meer bestaan niet inlezen hebben we een veilige marge voor instellingen die te maken hebben of hadden met bijvoorbeeld een fusie. Gelukkig heeft dit ertoe geleid dat heel veel oude instellingen nu niet meer zijn opgenomen. Helaas is de ‘opbrengst’ wel lager dan verwacht. Dit komt doordat veel vestigingen in de referentietabellen niet met een einddatum afgesloten bleken te zijn.

Samen met DUO zijn we aan het uitzoeken wat de procedure is om deze vestigingen alsnog goed netjes aan de BRON van een einddatum te voorzien, zodat ze niet meer zichtbaar worden. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we hierover opnieuw communiceren, zodat onderwijsinstellingen de einddatums goed bij DUO kunnen laten verwerken en de oude instellingen ook niet meer zichtbaar worden in HNS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *