Dashboard instellingen: inrichting minder arbeidsintensief

Dashboard instellingen: inrichting minder arbeidsintensief

Het is de wens van alle instellingen en Stichting Studielink dat het inrichten van de opleidingen in HNS niet onnodig ingewikkeld is en veel tijd kost. HNS is zeer flexibel, hetgeen betekent dat er soms meer ingericht moet worden. We hebben geprobeerd instellingen te ontzien bij de eerste inrichting door extra gegevens te converteren.

In het huidige Studielink is de inrichting in het CROHO het uitgangspunt en daar kun je als instelling alleen nog alternatieve opleidingen bij definiëren. Het HNS kan flexibel ingericht worden, maar dit betekent dat er ook meer ingericht moet worden. We hebben hier op korte termijn geen pasklare oplossing voor.

Wat wel is gedaan is het uitbreiden van de initiële vulling vanuit het huidige Studielink. De inrichting van opleidingen wordt uitgebreid met de gekoppelde vestigingen (brinvolgnummers) en opleidingsvormen. Dit hoeft dus niet meer handmatig toegevoegd te worden. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan instellingen en dit maakt de eenmalige bulkinrichting minder arbeidsintensief.

De initiële vulling is aangepast en uitgeleverd zodat vestigingen en opleidingsvormen de komende weken beschikbaar zijn voor instellingen die starten met de inrichting van het Dashboard Instellingen.

Het is wel belangrijk om de inrichting goed te controleren en aan te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *