Dashboard Instellingen: (niet) unieke variantcodes

Dashboard Instellingen: (niet) unieke variantcodes

Tijdens de laatste GAT test kwam een probleem naar voren rondom het unieke karakter van variantcodes. De werking zou leiden tot een forse toename van alternatieve opleidingen in het SIS. Op de valreep is dit probleem opgelost en beschikbaar in de ketentest omgeving (en de productieomgeving waar instellingen vanaf 22 mei op gaan werken). Hoe werkt de nieuwe functionaliteit nu eigenlijk?

Door meerdere instellingen werd gemeld dat er onterecht een controle werd uitgevoerd dat de variantcode uniek moet zijn. Dit zou leiden tot een exponentiële toename van het aantal alternatieve opleidingen in het SIS. De controle is in het systeem geslopen, rond het verwerken van de msg34 [Inschrijving(sverzoek) vanuit het SIS], waarbij we het mogelijk wilden maken een inkomend VTI eenduidig te koppelen aan de inrichting. Natuurlijk willen we heel veel meer alternatieve opleidingen in het SIS voorkomen en dus is er gezocht naar een alternatief.

Dit alternatief is gevonden in het betrekken van meer velden (o.a. vestiging, opleidingsvorm en startmoment) in de verwerking van msg34. Desondanks kan het voorkomen dat er dan nog geen uniek record kan worden gevonden in de inrichting die de onderwijsinstelling heeft gedaan. Dit komt voor als er een doublure zit in de inrichting die de instelling heeft gedaan. In de Front-end workshop met onderwijsinstellingen is afgesproken dat in voorkomende gevallen de msg34 wordt afgekeurd met een foutcode (doublure in inrichting o.i.d.) en dat de onderwijsinstelling eerst de doublure in de inrichting moet oplossen.

De aanpassing om de variantcode niet langer uniek te maken is ondertussen doorgevoerd en is ondertussen met RC 6 op de ketentest omgeving uitgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *