Dashboard Instellingen: Post Initiële Master opleidingen komen later

Dashboard Instellingen: Post Initiële Master opleidingen komen later

Pas recent hebben we geconstateerd dat de Post Initiële Master opleidingen (PIM’s) niet werden ingelezen in HNS bij het verwerken van de referentietabellen. In het huidige Studielink zijn de PIM’s een beetje vreemde kostgangers maar HNS moet ze wel gaan ondersteunen.

In het huidige Studielink hebben de PIM’s een beetje een aparte status. Officieel hoorden ze niet bij de opleidingen waarop standaard kan worden ingeschreven. Via een workaround via de Servicedesk van CACI kon een verzoek ingediend worden om het mogelijk te maken om voor bepaalde PIM’s alsnog via Studielink in te schrijven. Het gaat overigens om 91 opleidingen verdeeld over 56 onderwijsinstellingen.

In HNS moet de onderwijsinstelling deze inrichting zelf kunnen gaan doen, zonder workaround. In de sprint (begin mei 2018) hebben we hier ook extra aanpassingen voor gedaan. Deze functionaliteit kon echter niet meer mee naar productie vóór ingebruikname van het Dashboard Instellingen.

Deze functionaliteit komt beschikbaar in de tweede ketentest. De projectleiders van Stichting Studielink en QDelft zullen in overleg bepalen wanneer deze functionaliteit alsnog naar productie overgezet kan worden. Daarna kunnen de PIM’s worden ingericht op productie. Uiteraard gebeurt dit voor de initiële vulling (IV) van de StudentInschrijving wordt overgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *