GO-beslissing voor Dashboard instellingen uitgelegd in webinar

GO-beslissing voor Dashboard instellingen uitgelegd in webinar

Nadat eerder die week de WAR al een positief advies had gegeven heeft de stuurgroep HNS op vrijdag 18 mei jl. unaniem een GO gegeven voor de ingebruikname van het Dashboard Instellingen. Een belangrijke mijlpaal voor iedereen in en om het project. Een mijlpaal die overigens niet zonder slag of stoot is genomen zo bleek ook tijdens de eerste webinar.

De afgelopen weken is er heel veel gebeurd. Er wordt hard gebouwd, veel instellingen zijn inmiddels aangesloten op Test2 en productie omgeving, de GAT testen zijn uitgevoerd en ook de ketentesten zijn gestart. Het feit dat de ketentesten een status oranje hebben baart projectleiding, WAR-leden en stuurgroep zorgen. Strikt genomen is het berichtenverkeer geen randvoorwaarde voor de ingebruikname van het Dashboard Instellingen maar het feit dat 3 SIS-en niet kunnen testen is geen goed teken.

Op donderdag 17 mei, de dag tussen de WAR en de stuurgroep, heeft de projectleider in een Webinar de status van het project toegelicht en ook uitgelegd waarom wij van mening zijn dat een (voorzichtig) positief advies gerechtvaardigd is. De webinar werd gewaardeerd in haar vorm. Door een technisch probleem is het helaas niet gelukt om de webcast op te nemen. De presentatie is echter wel beschikbaar op de website:

180516-Presentatie Webinar Go/No-go Dashboard

Het advies van de WAR aan de stuurgroep ten aanzien van de Go/No-go beslissing is hier te lezen:

180516 Advies WAR 1e GoNoGo HNS –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *