Ketentest 2

Ketentest 2

De tweede Ketentest (KT2) staat alweer voor de deur. Vanaf maandag 18 juni 2018 tot en met 6 juli 2018 zal Ketentest 2 plaatsvinden. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste feiten en benodigdheden.

BSN’s per instelling
In tegenstelling tot eerder vermeld, ontvangt iedere deelnemende instelling 5 BSN’s waarmee ingelogd kan worden op de ketentestomgeving Frontend Studenten. Momenteel zijn we samen met DUO aan het werk om meer BSN’s per instelling te verkrijgen, hierover volgt volgende week een update.

Toegang testomgeving
De testomgevingen en de webmail stub kunnen bereikt worden via de volgende URL’s:

Applicatie URL Gebruikersnaam   Wachtwoord  
Frontend Studenten https://studielink-student-k.test.qdelft.nl/ sl-keten-account
Frontend Dashboard Instellingen https://studielink-beheer-k.test.qdelft.nl/ sl-keten-account
Webmail stub https://studielink-stub-smtp-webmail-k.test.qdelft.nl/ sl-keten-account

De wachtwoorden dienen dus in het eerste scherm ingevoerd te worden. Na het invoeren van deze gegevens kom je bij een tweede inlogscherm. Daar dien je gebruik te maken van Google Authenticator, waarna je naar de Ketentestomgeving wordt geleid.
*De wachtwoorden zijn per mail verstuurd naar de instellingen en kunnen eventueel opgevraagd worden via hnstestteam@studielink.nl.

Voorbeeld van eerste inlogscherm


De testomgevingen zijn beschikbaar tijdens werkdagen van 7:00 – 19:00 uur. Instellingen die niet kunnen inloggen, kunnen contact opnemen via hnstestteam@studielink.nl.

Bevindingen

De testbevindingen van KT2 worden geregistreerd in JIRA. Stichting Studielink doet een eerste analyse op de bevinding (status “Waiting for Support”) en zet deze indien nodig door naar QDelft voor verdere analyse (status “Analyse”). De status “In Progress” wordt door QDelft gebruikt voor de terugkoppeling van QDelft naar Stichting Studielink. Voor het aanleveren van een bevinding dienen minimaal onderstaande velden meegegeven te worden:

  • Probleemomschrijving
  • Verwacht Resultaat
  • Waargenomen Resultaat
  • Reproductiestappen
  • Studielinknummer
  • Inschrijfvolgnummer

Let op: voor een goede afhandeling van de bevinding is het van belang om bij registratie de bevinding op “keten” (reeds geselecteerd) te laten staan en niet te wijzigen. Urgente bevindingen die direct opgepakt dienen te worden, kunnen worden gemeld via het telefoonnummer 015 – 3030103.

Testmonitor
Om de voortgang van KT2 te kunnen monitoren wordt er gebruik gemaakt van de testmonitor. Graag willen we jullie vragen om dit ingevulde formulier na iedere testronde (minimaal 1x per week) te retourneren naar hnstestteam@studielink.nl.

Relevante documentatie 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, we horen ze graag via hnstestteam@studielink.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *