Webinar 12 juli terugkijken

Webinar 12 juli terugkijken

Op donderdag 12 juli heeft de projectmanager van HNS, Walter Groen, een webinar gegeven om instellingen op de hoogte te stellen van het advies vanuit de WAR en Stichting Studielink en uitleg te geven over welk advies hij neer gaat leggen bij de stuurgroep.

De webinar is terug te kijken via de volgende link: Webinar 12 juli
De PowerPoint presentatie die is gebruikt tijdens de webinar is via de volgende link te raadplegen: Presentatie Webinar Go/No-go

Tijdens de webinar is een aantal vragen gesteld door deelnemers. De vragen met antwoorden zijn hieronder te vinden:

Kan system to system DVS wel meteen vanaf begin HNS?
Ja, want het wordt via het ontkoppelpunt gerouteerd naar het bestaande CACI systeem, waarna het weer bij de IND terugkomt. Dus alle instellingen die nu werken op system to system kunnen op deze wijze via HNS blijven werken vanaf 4 oktober.

No-go zou toch ook kunnen betekenen: temporiseren van go live?
Dit zou een optie kunnen zijn. Hier wordt de komende dagen en weken verder naar gekeken.

Wat bedoel je met in de zomer of direct daarna testen? Los van de finale ketentest? Dus de komende weken ook doortesten indien mogelijk?
De planning is dat de Finale Ketentest van 6 augustus tot en met 18 augustus zal plaatsvinden. We willen de instellingen vragen om de capaciteit die daarvoor geblokkeerd is, vrij te houden.

Wat is de aanwezige fallback? Dat CACI nog een jaar levert?
De fallback is het gebruik van het huidige Studielink, geleverd door CACI. Het volledige fallback document is via de volgende link te raadplegen: Fallbackplan Het Nieuwe Studielink

De Finale Ketentest is zeer ongelukkig gepland in de 1e helft van augustus. Mijn instelling heeft geen capaciteit om te testen. Blijft de ketentestomgeving beschikbaar voor testen in augustus/september en kunnen jullie de continuïteit garanderen?
In augustus blijft de ketentestomgeving zeker open staan en in september ook. Het kan wel zijn dat de omgeving er soms een dag of enkele dagen uit ligt om te verversen met nieuwe functionaliteiten. Daar zullen we dan over communiceren.

We missen ‘herinschrijven’ in het overzicht. Wanneer komt dat beschikbaar?
De toezegging van herinschrijving vindt gelijktijdig met DVS plaats. Deze functionaliteit zal uiterlijk begin januari ter test aangeboden worden.

Komt er nog een landelijke Q3-bijeenkomst?
Ja, op maandag 10 september zal er weer een bijeenkomst plaatsvinden. Meer informatie volgt binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *