Webinar Finale Ketentest terugkijken

Webinar Finale Ketentest terugkijken

Op donderdag 2 augustus heeft de testmanager van HNS, Peter van Kan, een webinar gegeven om de testers van de Finale Ketentest een nadere toelichting te geven op de aankomende Finale Ketentest.

De webinar is terug te kijken via de volgende link: Webinar FKT
De PowerPoint presentatie die is gebruikt tijdens de webinar is via de volgende link te raadplegen: Presentatie Webinar Finale Ketentest

Tijdens de webinar is een aantal vragen gesteld door deelnemers. De vragen met antwoorden zijn hieronder te vinden:

Je gaf aan dat SL nog een derde ketentest moet doen in september. Ik neem aan dat programmatuur die na FKT wordt opgeleverd ook door instellingen moet worden getest?
In de programmatuur zitten voor een groot deel zaken die niet door instellingen getest kunnen worden. Daarnaast is het nog niet bekend wat er precies opgeleverd gaat worden. Wanneer dit bekend is, zal er gekeken worden wie wat gaat testen.

Wat als we een melding hebben en dit niet past bij een specifiek testscenario? Hoe gaan we dit melden, zodat het wel op een monitor komt?
Het is belangrijk om aan te geven bij welk hoofdproces de desbetreffende bevinding plaatsvindt. Het testteam zorgt er dan voor dat het in de totale monitor op de juiste plek terecht komt.

In de Excel staat er bij het overzicht dat 4.10 Oranje is. (Overlijden student) kan deze nu wel of niet worden getest? Onder tabblad 4. Wijzigingen staat deze namelijk niet Oranje gekleurd.
Dit is foutief, het gaat om 4.8 en 4.9. Deze zijn helaas niet meer op tijd opgeleverd. 4.10 (Overlijden student) is niet van toepassing.

Kan 1 student de queue voor alle studenten blokkeren?

Als er een message vastzit in de queue, dan kan het inderdaad zijn dat er geen enkele andere message doorheen kan. De workaround die er is, zou het moeten oplossen. Als de situatie voorkomt, zal er zo snel mogelijk contact opgenomen worden met QDelft.

Bij het blokkeren van de queue gaat dat dan per instelling of is dan alles voor alle instellingen dan geblokkeerd?
De blokkering is instelling gerelateerd.

Vorige keer was er een foutmelding dat je elke keer zelfde rekening nr gebruikte met Stub, daarna kon je niet verder. Is dat nu wel opgelost?
De merchantID’s kunnen gebruikt worden en de testomgevingen van de banken zijn daarop ingesteld.

Willen jullie nog weten of testcases afgerond zijn? En zo ja op welke wijze?
Graag willen we jullie vragen om het ingevulde Excel bestand Testscenario’s FKT na iedere testronde (minimaal 1x per week) te retourneren naar hnstestteam@studielink.nl.

Is er een planning van de patches/updates? Zodat we daarop kunnen inplannen wanneer we gaan patchen?
Nee, er is geen planning beschikbaar. Wel is de afspraak dat patches tijdens de lunchpauze doorgevoerd worden, dus tussen 12.00 en 13.00 uur. Dit zal dan van te voren per mail gecommuniceerd worden.

Is er ook een overzicht wat we niet kunnen testen (behalve 4.8 en 4.9? Welke functionaliteiten werken nog niet? Om te voorkomen dat we geen onnodige bevindingen doorgeven.
Tot nu toe is het nog niet gelukt om een goed overzicht te krijgen van wat er niet in de Finale Ketentest zit. Er wordt nog gewerkt aan het samenstellen van dit overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *