Doorverwijslinks naar Studielink

Doorverwijslinks naar Studielink

Er is opgemerkt dat sommige instellingen op hun instellingswebsite de URL http://app.studielink.nl of https://app.studielink.nl gebruiken om studenten door te linken naar Studielink. Dit adres verwijst naar de oude Studielink applicatie van CACI. Deze URL wordt vaak gebruikt in combinatie met de BRIN-URL om studenten direct te verwijzen naar de instellingsomgeving binnen Studielink. Een voorbeeld hiervan is: https://app.studielink.nl?brinCode=00BH. Deze URLS’s leiden de student naar een errorpagina.

Oplossing
Het advies vanuit Studielink luidt om als instelling te controleren welke URL er gebruikt wordt op de eigen website. Als er app.studielink.nl gebruikt wordt, adviseren wij deze link aan te passen naar https://www.studielink.nl, eventueel met de parameters brincode, taalvoorkeur en ISAT-code (variantCode werkt op dit moment nog niet, dit wordt op een later moment opgeleverd).

Extra
Overigens zal een student die nog geen verzoek tot inschrijving heeft ingediend via een link met parameters nog niet op de instellingsomgeving in Studielink terecht komen. Deze functionaliteit moet nog worden ontwikkeld. Als een student wél al een account heeft, dan werkt dit hetzelfde als in het oude Studielink en worden alleen de opleidingen zichtbaar van de betreffende instelling, eventueel verder gefilterd aan de hand van de meegegeven parameters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *