Themabijeenkomst DVS – terugkijken!

Themabijeenkomst DVS – terugkijken!

Op dinsdag 5 februari 2019 heeft de themabijeenkomst voor Digitale Verblijfsaanvragen Studie (DVS) plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst, die ook via de livestream te volgen was, is een korte terugblik gegeven op S&P, Herinschrijven en de inlogproblematiek. Daarna zijn de deelnemers geïnformeerd over de functionaliteit van DVS in de vernieuwde Studielink applicatie met eventuele verschillen met de oude situatie en de aandachtspunten tijdens het testtraject.

De slides van de presentatie zijn hier terug te vinden: Presentatie DVS
De opname van de livestream is hier terug te bekijken: Livestream
(tussen 1:16:00 en 1:40:00 is er een korte koffie & thee pauze. Dit stuk kun je doorspoelen.)


Tijdens de presentatie is er een aantal vragen gesteld via de chat. De vragen met antwoorden zijn hieronder te vinden:

 • Is de MSG25 met waarde N bij niet-herinschrijven opgelost?
  Ja, dit is opgelost.
 • Wanneer krijgen we een overzicht met niet geactiveerde CACI accounts?
  Deze kan in principe op korte termijn gedeeld worden maar eerst moet er helderheid komen over de oplossingsrichting. Tijdens het HO-Keten overleg volgende week zal dit punt verder worden opgepakt.
 • Is er een verschil in autorisatie tussen kvA en KVV berichten mogelijk?
  Nee, uitsplitsing van deze autorisatie op het dashboard is niet in voorzien.
 • Moet je in het SL-dashboard medewerkers rechten geven als je DVS gebruikt via de SIS? Of kan dat net als nu zonder rechten in SL-dashboard?
  Dat kan, net zoals nu, zonder rechten.
 • Staat de stub ook op de S-omgeving? Heb je als sis-leverancier hier toegang toe of is daar een account voor nodig?
  Het antwoord op deze vraag wordt nog even goed uitgezocht en zal z.s.m. worden toegevoegd.
 • Wordt gedurende de DVS testperiode dezelfde omgeving bij de IND gebruikt? Of zijn de test-gevallen van de woensdag niet meer beschikbaar op de volgende test-dag?
  Als op de afgesproken dagen en tijden wordt getest (maandag en woensdag) dan test je tegen dezelfde omgeving en blijft data beschikbaar. Dit is ook nodig, want als deze data gereset of gewijzigd zou worden dan klopt de  volgordelijkheid van scenario’s niet meer en deze zijn afhankelijk van elkaar.
 • Worden in de test-scenario’s ook de persoonsgegevens gegeven? Bij eerdere testen bleken bepaalde gegevens tot uitval bij de IND te leiden. In de test was dit niet bekend, maar leidde wel tot de nodige vertraging (in reacties op berichten). Mocht dit niet zo zijn, waaraan moeten de persoonsgegevens dan voldoen?
  Niet alle persoonsgegevens staan in de testscenario’s. Er wordt wel gewezen op nationaliteit binnen en buiten Europa. Werk verder met reële data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *