Functionele aandachtspunten

Functionele aandachtspunten

Er is een aantal punten rondom Het Nieuwe Studielink die we onder jullie aandacht willen brengen.

1.    Instellingsnaam Engels en Duits teruggezet naar Nederlands
Door een bug zijn door het inlezen van de DUO-tabel met instellingsgegevens de door instellingen ingerichte vertalingen van de instellingsnamen teruggezet naar Nederlands. Dit heeft tot gevolg dat als een student de website op Engels (of Duits) heeft staan, bij het indienen van een VTI de onderwijsinstellingen in het Nederlands worden getoond.

Totdat deze bug is opgelost zal de DUO-tabel niet meer worden ingelezen, waardoor dit niet meer zal gebeuren. Actie voor instellingen is om te controleren of de vertalingen voor de instellingsnaam nog goed staan en deze eventueel aanpassen. Dit kan in Dashboard Instellingen > Tabblad Instellingen > Algemeen > Naam instelling Engels en Duits.

2.    Inlogproblemen studenten
Op dinsdag 16 oktober om 13:00 uur is er door QDelft een fix uitgevoerd waardoor de meeste inlogproblemen of de melding met ‘Server niet bereikbaar’ opgelost zijn. De student moet hiervoor wel nogmaals de cache en cookies verwijderen (ctrl+shift+delete) en de browser volledig afsluiten. Als de browser hierna opnieuw wordt opgestart dan zou het probleem verholpen moeten zijn.

QDelft gaat nog wel verder onderzoeken hoe voorkomen kan worden dat het nodig blijft de cache te verwijderen, want anders zullen problemen blijven optreden wanneer er een nieuwe release van Studielink wordt uitgebracht. 

3.    Filmpje voor studenten over vernieuwde Studielink website
Studielink heeft een filmpje laten ontwikkelen voor studenten waarin uitgelegd wordt wat de belangrijkste wijzigingen zijn in het nieuwe Studielink. Dit filmpje staat op onze info.studielink.nl pagina. Instellingen mogen dit filmpje ook delen. Hij is te vinden op youtube:

Nederlands filmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=LP9_kYy1BHc.
Engels filmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=SXWpTwxOS-g.

4.   Known issue lijst en FAQ voor instellingen
Er zijn een Known issue lijst en FAQ voor instellingen aangemaakt.

5.   Betekenis van SLBR-foutmeldingen in berichtenverkeer
Vanuit instellingen worden er regelmatig vragen gesteld over de betekenis van een SLBR-foutmelding (Business rule foutmelding) zoals SLBR-626. Er wordt nog aan gewerkt om de foutmelding die getoond wordt uit te breiden met wat de precieze foutmelding inhoudt, i.p.v. alleen de code van de business rule.
Tot die tijd is er op het Klantportaal van de Servicedesk een link geplaatst naar een overzicht waarop alle foutmeldingen in begrijpelijke taal worden toegelicht.